Dovreskogen Camping

Eva, Bjarne og campingen

På 1960-tallet begynte man å leie ut jorder til teltplass her på Dovreskogen. Her var vakker natur og et eventyrlig fiske. Dette ble meget populært, og etterhvert ble det bygd enkle campinghytter.
gamle_rudilokken_camping_v2Stedet het opprinnelig Rudiløkken camping, men navnet ble senere endret til Dovreskogen camping.     I 1986 endret bygda navn fra Brennhaug til Dovreskogen, som var det opprinnelige navnet – ”Skogen ved Dovre”- et skogsområde som var rikt på vilt, en elv som var rik på fisk

 

I 1997 kjøpte vi, Eva og Bjarne, Dovreskogen camping.                                                                 I mange år hadde vi vært på leting etter et småbruk, et familiested: ” Det må være en barnevennlig elv der. Vi må kunne gå rett ut i naturen uten å måtte bruke bil først. Vi må ikke være nødt til å krysse en farlig vei eller et jernbanespor for å komme ut i naturen.”, dette var Evas kriterier for et familiested. Og her var stedet!                                                                   Men bygningene var i dårlig forfatning. Vi startet straks med renovering, men på en enkel og trygg måte; sommerens overskudd ble brukt til vinterens byggearbeider. Sakte men sikkert har vi kommet dit vi nå er: 6 koselige hytter med kjøkken og bad, eget dusj/toalettbygg og nytt resepsjonsbygg.

11                 

                 Eva og Bjarne
Vi er begge fra Nord-Norge; vel kjent med midnattssol, fersk skrei og måkeskrik. Bjarne kommer fra Saltstraumen og Eva fra Senja. Vi traff hverandre da Eva var 16 og Bjarne 17, og siden den tid har vi holdt sammen.                                     Vi har 7 barn sammen, som igjen har gitt oss 12 barnebarn. De er nå alle spredt litt rundt omkring i Norges land, men de setter pris på å komme på besøk. Dette er blitt vårt familiested og vår lille camping.

Vi har selv vært  glad i å gå på tur i skog og fjell, og med våre to pulker, to kanoer og en gammel Hanomag Henschel var vi stadig på farta. I de første 26 årene av vårt ekteskap var dette våre viktigste eiendeler! Vi leide rimelige hus i landlige omgivelser og hadde små krav til de materielle ting, det viktigste var at vi kunne være sammen.

Nå har vi slått oss til ro her på Dovreskogen, her finner vi fred og harmoni, og vi håper at de som kommer hit også vil finne det. Fortsatt vil vi stå for den enkle stilen. I stedet for å bygge nytt har vi benyttet oss av de gamle hyttene, restaurert og gjenbrukt. Vi har alltid tatt avstand fra dagens bruk og kast-mentalitet. Det er ikke de materielle verdiene som er de viktigste i livet, men kjærlighet, glede og fred.

 

relax

 

 

– Kom til sides og hvil dere litt –